Χρησιμότητα και αναγκαιότητα έργου

Η τσιπούρα είναι είδος που εκτρέφεται εντατικά στη Μεσογειακή λεκάνη τις τελευταίες δεκαετίες με εντυπωσιακά παραγωγικά αποτελέσματα καθώς είναι είδος ιδιαίτερα ανθεκτικό και αποδοτικό σε συνθήκες εντατικής εκτροφής. Αν και η εκτροφή θεωρείται επιτυχής, υπάρχουν ζητήματα, τα οποία συνεχίζουν να προβληματίζουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές. Προβλήματα όπως οι ασθένειες και η εξωτερική εμφάνιση του τελικού προϊόντος, πρέπει να αντιμετωπιστούν με όρους σεβασμού προς το φυσικό περιβάλλον. Συνεπώς η παρούσα έρευνα προτείνει τη μελέτη προσθέτων τροφών για χρήση στις ιχθυοκαλλιέργειες που παράγονται μέσω βιολογικών λειτουργιών και όχι με χημική σύνθεση.